Цитат:
НЕГОДУВАТ СРЕЩУ КОНКУРСА ЗА ДИРЕКТОР НА РЕСУРСНИЯ ЦЕНТЪР
2010-03-18 @ 15:59 EET
ОбразованиеВ редакцията на НДТ вчера постъпи Отворено писмо от колектива на Ресурсния център в Добрич относно резултатите от проведения конкурс за директор. В него се изразява "несъгласие с коригираните резултати от проведения конкурс". "Предвид обстоятелствата около развитието на конкурса, смятаме, че същият е опорочен.
Не желаем да приемем за директор човек, който е разследван в момента на конкурса за множество злоупотреби, свързани с управлението на поверената му институция - ПУ "Д-р П. Берон" - Добрич, и излязло Решение от Районна прокуратура - гр. Добрич № 1342/12.10.2009. В момента тече проверка от Апелативна прокуратура - гр. Варна, по повод жалба с вх. № 1325/26.11.2009." - се казва още в Отвореното писмо, в което стоят подписите на 20 души. Те изказват подкрепата си към "личността и професионализма на Павлина Димитрова Павлова", която е временно изпълняващ длъжността директор. И настояват за преразглеждане на резултатите от проведения конкурс.
Пред НДТ Павлина Димитрова обясни, че след провеждането на конкурса е получила официално писмо от образователното министерство с приложен протокол, в който е класирана на първо място. На 15 март тя отива в министерството, за да представи документите си за изготвяне на трудов договор. "Извика ме председателката на комисията и ми връчи писмо за допусната техническа грешка при сборуването на точките" - обясни П. Димова. Според него, на първо място е другият кандидат за директор на центъра - Енеида Ненова, която понастоящем е директор на Помощно училище "Д-р Петър Берон". На 16 март Павлина Димитрова е подала жалба до министъра на образованието, в което оспорва ситуацията. "Категорична съм, че ако отговорът не ме удовлетворява, ще обжалвам в Административния съд" - посочи тя.
Потърсихме за коментар и г-жа Енеида Ненова. Тя обясни, че е получила писмо от МОМН, с което я уведомяват, че е класирана на първо място в конкурса за директор. Във връзка с цитираните в Отвореното писмо злоупотреби тя посочи, че ръководеното от нея училище многократно е проверявано от Регионалния инспекторат по образование и не са констатирани никакви нередности. Според г-жа Ненова, всичко това е на личностна основа с единия от подписалите се в писмото - Руско Русев, който преди време е бил съкратен от помощното училище.
НДТ се обърна за коментар и към Министерството на образованието, младежта и науката, което провежда конкурса. Очакваме тяхното официално становище по казуса.
Поредния случей за корупция в нашия град. Толкова да не могат да сметнат колко е 2 + 2 ли? Айде моля ви се баламите умряха преди години ;)