Форумът на www.dobrichcity.com

Мнението на добричлии без цензура
dobrich_city_forum_logo
Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 3:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: СНЕГОПОЧИСТВАНЕ
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 6:16 pm 
Аватар

Пак ли трябва да стане снегът 786324826 метра, че да почнат да чистят? :rugae: Замислям се дали да не си купя ски, че май ще е най - удобно с тях докато дойде пролетта. :kart: :diable: :megafon:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 10:20 am 
Аватар

В предния капан изказах мнение, за което май послех съжалих, защото снегопочистващата фирма така и не направи нужното.Пътищата заприличаха на повредени ски писти с огроооомни кратерни дупки.Ниските коли увисват върху снега с дигнати колела.Сега няма да е по-различно, нали знаете парите не се множат или делят, те просто потъват. :imprec:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 9:57 pm 

Нали се сещате че от Шеле са си направили сметката и си правят добра печалба от почистването.
Винаги ми е било чудно защо тези дейности трябва да се дават на частни фирми, вместо това да се прави от общинска.
С тия пари които дава общината спокойно може да направи една инвестиция да си купи машини и да чисти по-добре от Шеле, даже и сметоизвозването може да се прави от такава фирма, а не печалбите да потъват в чужди сметки, но явно тия пари се разпределят и така по-лесно се краде.

Цитат:
БСП е нарушила Закона за политическите партии (ЗПП), като е получавала дарения от търговски дружества с над 5% държавно и общинско участие. Става въпрос за суми, които не прескачат законовата летва от 30 000 лв. Например "Мадара" АД, в която има 6.6% държавно участие, е дарила на соцпартията 2500 лв., а "Варна Шеле Екосервиз" - 6000 лв. БСП не се е съобразила и със забраната предизборна кампания да се финансира с пари от смесени дружества с над 25% чуждестранно участие. Даренията са три - 30 000 лв. от "Шеле България", 2000 лв. от "Криоинвест" АД и 4000 лв. от "Транспортно-спедиторска кантора". Същото нарушение е извършено и от СДС, който е взел пари от "Спарки" АД.

На ти на тебе, дай ми на мене.
:kart:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: СНЕГОПОЧИСТВАНЕ
МнениеПубликувано на: Вто Мар 09, 2010 3:25 pm 
Аватар

Вадете лопатите и на работа! :boogie:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 09, 2010 3:49 pm 

Най много да фрасна някой с лопатата по тъпата кратуна :dwarf:
Като няма хляб яжте сняг.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 10:07 pm 

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/p ... snega.html

Цитат:
В първия работен ден на седмицата гражданите на гр.Добрич се озоваха в една позната гледка на тяхния град когато вали сняг.
Ако въобще успееха да се измъкнат от кварталите си кадето снега единствено бе отъпкан от някой по високопроходими коли като джипове и нямаше и помен от снегорин се озоваваха на булевардите които бяха зле почистени и заледени а опесачаването ако въобще го имаше то не бе на място като десетки завой в града бяха силно заледени.
Позвъних в общинтата за да ми бъде обяснено защо града е в това състояние и първо никой не ми вдигаше в продължение на 40 минути но тъй като съм достатачно упорит оспях да се свържа с една мила госпожа която още не ми бе чула въпроса и ме препрати към отдела който се занимавал с почистването,отам ми вдигна г-н Христо Ангелов ,не съм много сигорен за второто име който ме увери ,че снега който виждам е бил мираж а леда просто замръзнала вода и навсякаде се движели в график.Попитах го за околовръстоното от Балчишкото до Албенското кръгово което принципно зеят 30см дълбочина и 1.5м диаметър кратери който често вземат в жертва джанти носачи карета и много нерви на Добрич-ките граждани но този път просто не бе почистено и си строших бронята когато колата набра прекалено много сняг но той ми каза ,че не било тяхно задължение.
След кратък диалог който леко приличаше на спор получих обещани ,че мойте сигнали ще бъдат проверени и след това ще ми се обадят да ми кажат какво е направено но Уви и това остана само мираж.
Та в крайна сметка каде отиват всички тези пари които са дадени това да не се случва и какво прави госпожата кметица ,защо се крие и прикрива безхаберието на своите подчинени ,това единствени ми говори ,че отново типично по български едни пари се вземат а работа не се върши.
Е госпожо кметица ,горещо се надявам това да ви е последната година като кмет на гр. Добрич.
Прикачам една снимка на един от най натоварените булеварди в града

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 12:05 am 
Аватар

Беше кошмар като бяха заледени улиците, а сега нямам думи да го опиша. Едно че краката ми бяха мокри докато се прибера, ами и второ няма от къде да преминат пешеходците ако нямат пояс, осен по уличното платно. :nooo: :zull:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]